کتاب ذهنخوانی (دانش نوین رمزگشایی افکار، خواستهها و خود واقعی افراد) به انگلیسی (Mind reader) اثر دیوید جِی لیبرمن (David J. Lieberman. PhD) ترجمۀ محسن شعبانی انتشارات یوشیتا
معرفی کتاب ذهنخوانی:
آیا تابهحال با افرادی مواجه بودهاید که ادعای ذهنخوانی داشته باشند؟ اصلاً خودتان تمایل دارید از افکار دیگران مطلع شده و ذهن آنها را بخوانید؟ اطلاع از آنچه که در ذهن افراد مختلف میگذرد، آرزوی دیرینۀ انسان است.
این کتاب به لطف تحقیقات جدید در حوزۀ روانشناسی زبان، علوم اعصاب و همچنین علوم شناختی و رفتاری، شما را با پیشرفتهترین و جدیدترین روشها برای تشخیص نیمۀ تاریک افراد آشنا خواهد کرد که با استفاده از آنها میتوانید به یک قدرت شبه تلهپاتی دست یابید. در هر موقعیتی، از یک گفتوگوی معمولی گرفته تا یک مذاکرۀ جدی، متوجه خواهید شد که افراد واقعاً چه فکری میکنند و چه احساسی دارند. شما از آنچه در اعماق ضمیر ناخودآگاه آنها نهفته است، آگاه خواهید بود؛ حتی زمانی که به انکار روی بیاورند و مایل نباشند (نتوانند) با افکار، احساسات و ترسهایشان در سطح آگاهانه، مقابله کنند.
معرفی کامل ذهنخوانی:
در طول تاریخ، افرادی سعی داشتند با کمک روشهای مختلف از افکار دیگران مطلع شوند؛ ذهن آنها را بخوانند تا بتوانند به آنها کمک کرده یا اینکه از این کار به نفع خودشان بهره ببرند. آنچه که بهعنوان ذهنخوانی بهصورت اصولی و صحیح شناخته میشود، استفاده از وسایل الکترونیکی و کامپیوتر برای دریافت سیگنالهای الکتریکی از مغز و پردازش آنهاست. در کنار این راهکار اصلی و اصولی، روشهای دیگری هم وجود دارند که بینیاز از وسایل الکترونیکی هستند. بر مبنای این روشها، افراد خاصی بیان میکنند که توانایی خواندن ذهن دیگران را دارند و میتوانند از افکار انسان مطلع شده و آنها را بازگو کنند.
در این مورد، بهتر است بدانیم روشی وجود ندارد که واقعاً بر ذهن افراد نفوذ کند و همۀ افکار را بخواند؛ بلکه کسانی که این ادعا را دارند با کمک افزایش تمرکز، دقت به رفتار، شناخت دیگران و موارد اینچنینی برخی از افکار را حدس میزنند. درواقع، کسب تجربه و بهرهمندی از تواناییهای ذاتی انسان، پایه و اساس ادعای این افراد درمورد ذهنخوانی دیگران است.
برای اینکه بتوانید در ذهنخوانی مهارت کسب کرده و تاحدودی از افکار دیگران مطلع شوید، بایستی به نحوۀ رفتار، لحن صحبت کردن و زبان بدن آنها توجه کنید. شما قرار نیست هر آنچه را که در ذهن دیگران میگذرد، بخوانید؛ بلکه فقط کافی است از افکاری که سبب تغییر رفتار، ابراز احساسات و موارد اینچنینی میشوند، مطلع شوید؛ بنابراین، بهتر است با مفهوم حرکات زبان بدن آشنا شده، معنی تغییرات لحن را یاد بگیرید و اینگونه از احساسی که فرد دارد و موردی که ذهن او را درگیر کرده است، مطلع شوید.
با خواندن این کتاب، از یک گفتوگوی ساده گرفته تا یک مذاکرۀ عمیق، به افکار و احساسات دیگران پی خواهید برد و حتی اگر در موضع انکار باشند و مایل نباشند یا نتوانند با افکار، احساسات و ترسهای خودشان در سطح آگاهانه مقابله کنند، به آنچه در اعماق ضمیر ناخودآگاهشان نهفته است، دسترسی پیدا خواهید کرد.
قسمتهایی از کتاب:
- از طریق تعامل افراد، نهتنها با افراد دیگر، بلکه با اشیای بیجان نیز میتوان به نوع شخصیت افراد پی برد، زیرا بین فردی که میگوید: «نمیتوانم پنجره را باز کنم.» و کسی که میگوید: «پنجره باز نمیشود.» و فردی که میگوید: «پنجره خراب است.» تفاوت زیادی وجود دارد.
- ورزشکار یا هنرمندی که غرق در کارش است، عملکرد بیعیب و نقصی دارد، زیرا وقتی کسی در کارش غرق میشود، توجه و تمرکز او صرفاً به کاری که انجام میدهد، معطوف میشود؛ بههمینترتیب، فردی که روی هدفش تمرکز میکند، منیت را کنار میگذارد و «من» را از کلامش حذف میکند.
- حالت، شیوهای موقت برای بیان احساسات است. افکار یا واکنشهای فرد، وضعیت فعلی او را بازتاب میدهد. صفت، بیانگر یک ویژگی یا الگوی پایدار از افکار، احساسات و رفتار فرد است؛ بنابراین، میتوان از آن بهعنوان ابزاری ارزشمند برای پیشبینیهای دیگران استفاده کرد.
- وقتی فردی وقایع فعلی را روایت میکند، نشانۀ این است که میخواهد سر صحبت را با شما باز کند.
- فرد گناهکار میخواهد موضوع بحث را عوض کند و هرچه زودتر مکالمه را به پایان برساند؛ درحالیکه فرد بیگناه همیشه خواهان حرف زدن بیشتر درمورد آن است.
دربارۀ نویسنده، دیوید جِی لیبرمن:
دکتر دیوید جی لیبرمن، نویسنده و رواندرمانگر مشهور و رهبر شناختهشدۀ بینالمللی در زمینۀ روابط بین فردی است؛ وی توانسته است با برنامههای صوتی، فیلمهای آموزشی و سمینارهای زندۀ خود به میلیونها نفر کمک کند. سیزده کتاب او به 28 زبان ترجمه شده است و دو کتاب وی، دروغگو را در چند دقیقه بشناسید و وقتی خدا درمانگر تو باشد، جزو پرفروشترین کتابهای نیویورک تایمز هستند. او در سراسر جهان، برای سازمانها، دولتها و شرکتها کارگاههایی را برگزار میکند.
فهرست مطالب کتاب ذهنخوانی :
- مقدمۀ مترجم
- مقدمۀ نویسنده
- بخش یک: ناخودآگاه، همهچیز را آشکار میکند
- فصل اول: آنها واقعاً چه فکری میکنند؟
- فصل دوم: انسان چگونه دیگران را میبیند و چه حسی نسبت به آنها دارد؟
- فصل سوم: روابط نزدیک و دوستانه
- فصل چهارم: وضعیت و قدرت رابطه
- فصل پنجم: چگونگی پی بردن به خلق و خوی افراد
- بخش دو: دروغسنج انسانی
- فصل ششم: ارزیابی صداقت و راستگویی
- فصل هفتم: هنر تشخیص بلوفزنی افراد
- فصل هشتم: داستانسرایی: دروغها و بهانهها
- فصل نهم: ترفندهای تجارت
- بخش سه: ارزیابی فوری شخصیت افراد
- فصل دهم: نگاهی به شخصیت و سلامت روان افراد
- فصل یازدهم: هویت روایی: شناخت قلب و روح افراد
- فصل دوازدهم: فعالسازی شبکۀ دفاعی
- فصل سیزدهم: معنی ارزشها
- فصل چهاردهم: عوامل تابآوری
- بخش چهار: ساخت یک نمایۀ روانشناختی
- فصل پانزدهم: در جستوجوی دستیابی به سلامت روحی و روانی
- فصل شانزدهم: روانشناسی عزتنفس
- فصل هفدهم: آشنایی با انواع اختلال شخصیتی
- فصل هجدهم: بازتاب روابط
- فصل نوزدهم: رنجها و فرازونشیبهای زندگی
- فصل بیستم: چه زمانی باید نگران بود؟ اعلان خطر و علائم هشداردهنده
- نتیجهگیری: با دانستههایمان چهکار کنیم؟
نقد و بررسی وجود ندارد.