همه ما ممکنه هر روزِ خدا بنا به دلایلی عصبانی بشیم. و این رو هم می دونیم که خشم و عصبانیت جزو ویژگی های طبیعیِ اخلاقیِ هر انسان هستش ولی با درجات متفاوت. خیلی اوقات در هنگام عصبانیت رفتاری رو از خودمون نشون می دیم که بعدا از انجامش پشیمون می شیم. به طور مثال حرفی می زنیم که کسی رو ناراحت می کنه. تقریبا اکثر علت های خشم و عصبانیت، بیرونی هستند و ما هیچ وقت نمی تونیم اون ها رو پیش بینی و کنترل کنیم. تنها راهی که برای کم کردن تاثیر علل خشم می تونه وجود داشته باشه اینه که از درون خشم رو کنترل کنیم.
حالا 5 راه موثر در کنترل خشم و عصبانیت رو بررسی می کنیم:
1- قبل از عصبانی شدن فکر کنید :
فکر کردن ضروری ترین کار قبل از بروز احساسات یا درگیر کردن ذهنمون هستش. مخصوصا قبل از عصبانی شدن. مثلا با فکر کردن ممکنه پی ببریم که اتفاق به وقوع پیوسته اونقدری اهمیت نداشته که بخوایم عصبانی بشیم. یا خودمون رو بجای کسی بذاریم که رفتار خاصی از خودش نشون داده که علت عصبانیت ما هستش و ممکنه اون شخص رو درک کنیم و رفتارش رو طبیعی تلقی کنیم.
2- راجع به علت خشمتون صحبت کنید :
حتما حتما علت عصبانیت خودتون رو به فرد مقصر بگید یا اگر نشد به یک شخص ثالثی که شما رو درک میکنه و میتونه همدلی کنه و ممکنه راه حلی برای بیرون اومدن از این شرایط به شما پیشنهاد بده.
3- انعطاف پذیر باشید :
منظورمون همون ظرفیت هستش. معمولا آدم هایی که از به بلوغ فکری و عاطفی رسیدن زود از کوره در نمیرن و انعطاف پذیریشون در مقابل عوامل خشم زیاده.
4- خودتون رو سرگرم کنید :
مطمئنا اگر در اون شرایط خودمون رو مشغول کاری کنیم که ذهنمون درگیر خودش کنه خیلی سریع تر آتش خشم و عصبانیت فروکش میکنه. کار یا سرگرمی هایی مثل ورزش، فیلم، موسیقی و مطالعه و…
5- خشم رو به عادت تبدیل نکنید :
متأسفانه کسانی که خیلی زود عصبانی میشن به مرور زمان خشمگین شدنشون تبدیل به یک عادت میشه و به آدم های بسیار حساس تبدیل میشن. معمولا این افراد به کوچکترین مسائل واکنش نشون میدن و به قولی آمپر میچسبونن. مراقب عادت هاتون باشید.