کتاب کمتر فکر کن بیشتر عمل کن (نوعی سوگیری عملی ایجاد کنید، از فکرکردن زیاد دست بردارید و یاد بگیرید چگونه زندگیتان را واقعاً تغییر دهید) به انگلیسی (Think less, do more) اثر پیتر هالینز (Peter Hollins) ترجمۀ احمدرضا مختاری انتشارات یوشیتا
معرفی کتاب کمتر فکر کن بیشتر عمل کن:
اهمیتی ندارد که شما درحال تلاش برای بهبود زندگی خانوادگی یا روابط خود هستید، میخواهید به اهداف شغلی خود برسید، سلامتیتان را بهبود ببخشید یا یک هدف معنادار دیگر را در زندگی خود دنبال کنید؛ درهرصورت، از نقطهای به بعد اگر واقعاً اراده کنید که زندگی خود را دگرگون کنید، مجبورید از جایی که در آن قرار دارید، عبور کنید و با عمل کردن به جایی که میخواهید برسید.
در این کتاب به شما نشان میدهیم که برای اینکه در حد یک درصد برتر جامعه عملکرد داشته باشید و به رؤیاهایتان برسید، به چه اقداماتی نیاز دارید؛ همچنین میبینیم که «سوگیری و تمایل» به انجام یک کار، قویترین ذهنیتی است که باید پرورش داده شود؛ درواقع این نگرش ذهنی است که شما را متمرکز، سودمند و شفاف نگه میدارد.
معرفی کامل کمتر فکر کن بیشتر عمل کن:
کتاب کمتر فکر کن بیشتر عمل کن اثری از پیتر هالینز است که فرایند عمل کردن و تلاش برای رسیدن به اهداف شخصی را مورد بررسی قرار میدهد. هالینز در این کتاب به مفاهیم مختلفی مثل اهمالکاری، کمالگرایی و مقاومت میپردازد که همگی میتوانند موانع بزرگی بر سر راه موفقیت باشند. او راهبردهای مختلفی را ارائه میدهد که به کمک آنها میتوان بر این موانع غلبه کرد و به بازدهی بیشتری رسید.
هالینز در بخش اول این کتاب خوانندگان خود را تشویق میکند که بهجای کمالگرایی و تمرکز بر روی نتیجۀ کارهای خود، فقط از مسیر لذت ببرند و حتی تلاشهای کوچک خود را هم ارزشمند بدانند. او در ادامه به موضوع انگیزه میپردازد و نشان میدهد که چگونه میتوان با شروع به کار، انگیزۀ خود را تقویت کرد و درنهایت به تعهد رسید.
بخش دوم کتاب به اهمیت خطرپذیری میپردازد. هالینز احساس ترس و اضطراب را در مواجهه با هر کار جدید و ناشناختهای کاملاً طبیعی میداند؛ اما معتقد است که نباید تسلیم این ترس شد و رؤیاهای خود را بهطور کامل رها کرد. او در این بخش از کتاب چهار سطح مختلف عملکرد را تعریف میکند و با معرفی کردن مقاومت بهعنوان یک مانع درونی بزرگ، دو روش اصلی برای عبور از آن را شرح میدهد.
بخش سوم این کتاب مفهوم اعمال نیت را بررسی میکند. این بخش شما را تشویق میکند که اولویتهای خود در زندگی را تشخیص دهید و مهمتر از آن ببینید که به چه چیزهایی اهمیت نمیدهید. هالینز در ادامه دو راهبرد با نامهای «لیست برنر» و «قانون ۲۵/۵» را بهعنوان روشهایی مؤثر برای شناسایی اولویتهای ضروری موشکافی میکند.
اگر تصمیمگیری برای شما دشوار است و در انتخاب بین گزینههای پیشروی خود مشکل دارید، بخش چهارم این کتاب میتواند به شما کمک زیادی کند. هالینز در این بخش چهار قدم اصلی را شرح میدهد که به کمک آنها میتوان کارها را اولویتبندی کرد و بهترین انتخاب ممکن را داشت. او سپس برنامۀ شناختهشدۀ دیوید آلن برای عملی کردن اهداف را بهطور مفصل شرح میدهد و با ارائۀ یک مثال، نحوۀ استفاده از این برنامه را برای خوانندگان تفهیم میکند.
تمرکز اصلی بخش پنجم و نهایی کتاب کمتر فکر کن بیشتر عمل کن هم بر روی اهمالکاری قرار دارد. این بخش به روشهایی مثل کاراکتر آلارم و طراحی لیست خردهکاری میپردازد که میتوان به کمک آنها بر اهمالکاری چیره شد. هالینز هر کدام از این روشها را بهدقت معرفی میکند و شرایط استفاده از آنها را شرح میدهد. او درنهایت به اهمیت شناخت چرخههای طبیعی بدن میپردازد و توجه به آنها را لازمۀ رسیدن به ثبات در عملکرد میداند.
قسمتهایی از کتاب:
-
شکست منبعی از اطلاعات ارزشمند است که به شما نشان میدهد باید دفعۀ بعدی بهتر عمل کنید؛ شکست نوعی تمرین است و به شما فرصتی میدهد تا خودتان را از ایدههای بیفایده یا سوتفاهمها رها کنید؛ درواقع شکست شانسی را برای دریافت بازخورد فراهم میکند.
-
خیلی از ما بهاشتباه فکر میکنیم که به اهداف خود متعهد هستیم؛ درحالیکه فقط احساس موقت خواستن و حس گذرای پاداش بعد از عملکردن باعث میشود که ما برخی از اقدامات خود را انجام دهیم؛ اما تعهد از این موضوع فراتر میرود؛ درواقع تعهد به معنای توانایی انجام کار با ازخودگذشتگی، فداکاری و مسئولیتپذیری است؛ بدون توجه به اینکه کار موردنظر چقدر راحت یا لذتبخش باشد.
-
گاهی اوقات اولین قدم، سختترین قدمی است که شما مجبور به برداشتن آن خواهید شد؛ اما زمانی که این قدم را برمیدارید، برداشتن قدم بعدی بسیار بسیار راحتتر خواهد بود. فقط لازم است شروع کنید. بعداً میتوانید درمورد همۀ چیزهایی که باید انجام دهید، فکر کنید. فقط قدم اول را بردارید و وقتی این کار را انجام دادید، میتوانید مسیرتان را ادامه دهید. در زمان شروع لازم نیست که نگران قدم بعدی خود باشید؛ فقط بر روی چیزی که دقیقاً در مقابل شما قرار گرفته است، تمرکز کنید.
-
عمل کردن یکی از قدرتمندترین راههای عبور از ترس، سکون و مزاحمتهای دنیای بیرون است. چیزی را که اهمیت دارد، شناسایی کنید و هر چیز دیگری را به دست فراموشی بسپارید. خودتان را برای کاری که بیشتر از همه اهمیت دارد، وقف کنید؛ سپس این فرایند را تکرار کنید.
دربارۀ نویسنده، پیتر هالینز:
پیتر هالینز نویسندۀ پرفروش و پژوهشگر آمریکایی است. او مدرک لیسانس و فوق لیسانس روانشناسی دارد و با دهها نفر از هر طبقۀ اجتماعی کار کرده است. وی پس از سالها کار در مطب خصوصی، توجه خود را به نویسندگی معطوف کرده و از دانشی که طی سالهای تحصیل خود به دست آورده است، به بهبود زندگی افراد کمک میکند. کاری را که شروع کردهای، تمام کن و مثل اینشتین بیاموزید از آثار پر فروش او هستند.
فهرست مطالب کتاب:
- مقدمۀ مترجم
- بخش یک: ذهنیت عمل کردن
- فصل اول: استانداردهای خود را پایین بیاورید
- به خودتان یادآوری کنید که همۀ تلاشهای شما ارزشمند هستند
- بینقصبودن را فراموش کنید
- بر روی پروسه تمرکز کنید؛ نه بر روی نتیجه
- فقط شروع کنید
- به هر چیزی که جواب میدهد و مؤثر است، بچسبید!
- فصل دوم: عمل کردن، شروع انگیزه پیدا کردن است
- عمل کردن باعث ایجاد انگیزه میشود و انگیزه تعهد را به ارمغان میآورد
- بخش دو: برای موفقیت واقعاً به چه چیزی نیاز است؟
- فصل سوم: با خطر کردن راحت باشید
- احساس ترس طبیعی است
- چگونه هوشمندانه ریسک کنیم؟
- فصل چهارم: درک چهار سطح عمل کردن
- اقدامات عظیم چه شکلی هستند؟
- فصل پنجم: چگونه بر مقاومت غلبه کنیم؟ بیرونی کردن آن
- دو راه برای غلبه بر مقاومت
- گزینۀ اول: جنگ راه بیاندازید
- گزینۀ دوم: با اژدها دوست شوید
- بخش سه: یادگیری بله گفتن، یادگیری نه گفتن
- فصل ششم: یک حقه برای دوبرابر کردن شانس موفقیت: اعمال نیت
- شما به قدرت اراده نیازی ندارید؛ فقط یک برنامه لازم است
- چگونه از اعمال نیت برای عمل کردن استفاده کنیم؟
- فصل هفتم: یک لیست «چه کارهایی را نباید انجام دهم؟» درست کنید
- تصمیم بگیرید که به چه چیزهایی اهمیت نمیدهید
- فصل هشتم: اولویتهای خود را پیدا کنید
- «لیست برنر»
- قانون ۲۵/۵ وارن بافت
- بخش چهار: منظمشدن
- فصل نهم: تصمیمگیری خود را با یک روش فوق ساختاری ساده کنید
- قدم اول: نیت شما چیست؟
- قدم دوم: ارزش هر کار چقدر است؟
- قدم سوم: هر کار چه هزینهای دارد؟
- قدم چهارم: حالا کارهای خود را برنامهریزی کنید
- فصل دهم: برنامۀ GTD دیوید آلن
- لیست کارها
- یک مثال
- بخش پنج: غلبه بر موانع
- فصل یازدهم: چگونه از روش کاراکتر آلارم استفاده کنیم؟
- فصل دوازدهم: با خردهکاری اهمالکاری را شکست دهید
- چه زمانی از خردهکاری استفاده نکنیم؟
- بر روی جریان تمرکز کنید
- فصل سیزدهم: با چرخۀ تندآهنگ خود هماهنگ شوید
- آیا میتوانید بر چرخههای خود غلبه کنید؟
- اگر شغلم برنامۀ روزانهام را برایم تعیین کند، چه؟
- وقتی که کار میکنید، فقط کار کنید و وقتی استراحت میکنید، فقط استراحت کنید
نقد و بررسی وجود ندارد.